Belize heeft een tropisch klimaat met warme zomerdagen, zachte winters en veel neerslag. Het hele jaar door is de gemiddelde temperatuur aangenaam, variërend van 24°C (75°F) in het noorden tot 27°C (81°F) in het zuiden. De kuststreek is vrij vochtig, maar in het binnenland wordt het op sommige plaatsen erg droog, vooral in het noorden.

Belize heeft twee verschillende seizoenen: de regenseizoenen en de droge seizoenen. De regenseizoenen vallen in de periode van mei tot november, waarbij meestal meer neerslag plaatsvindt in het noorden dan in het zuiden. De droge seizoenen vallen in de periode van december tot april.

Andere klimaat gerelateerde gebeurtenissen waar inwoners en bezoekers rekening mee moeten houden zijn het Atlantische orkaanseizoen, dat van juni tot november duurt, en het Caribische tyfoonseizoen, dat van november tot maart duurt. Hoewel de orkanen en tyfoons relatief weinig schade veroorzaken in Belize, is het belangrijk om altijd op de hoogte te blijven van de actuele weersvoorspellingen.

Belize heeft een tropisch klimaat dat wordt gedomineerd door twee seizoenen: droog (november tot maart) en nat (mei tot oktober). Er worden ook orkanen en tyfoons verwacht in Belize gedurende het regenseizoen. Hoewel de regenval het hoogst is in de maanden augustus en september, is er de hele zomer necctheid en hitte. De gemiddelde temperatuur in het algemeen varieert van 25 graden Celsius (77 graden Fahrenheit) in het noordelijke deel van Belize tot 27 graden Celsius (81 graden Fahrenheit) in het zuiden. De temperaturen daal gedurende de wintermaanden, waardoor het koeler wordt. Ook het zuiden krijgt vaker regen dan het noorden. Hoge luchtvochtigheid is ook vaak aanwezig. Hoewel de orkanen en tyfoons relatief weinig schade veroorzaken in Belize, is het belangrijk om altijd op de hoogte te blijven van de actuele weersvoorspellingen.

Het klimaat van Belize is tropisch met koele, natte winters en warme, droge zomers. Uchtvochtigheid is vaak aanwezig, waardoor de dagen erg warm en vochtig kunnen aanvoelen. De invloed van de kustlijn betekent dat temperaturen over het algemeen lager liggen dan in landelijke gebieden.

Hoewel er geen grote veranderingen zijn in de seizoenen, zijn er wel verwachtingen met betrekking tot weerpatronen. In het natte seizoen, van mei tot november, hebben regenbuien de neiging om in de namiddag en avond te vallen. Er wordt verwacht dat de meeste regens in juni, juli en augustus vallen. In het droge seizoen, van december tot april, is er een minder regenachtig klimaat. Er kan tijdens deze maanden nog steeds regen vallen, maar de hoeveelheid neemt af.

Hoewel de orkanen en tyfoons relatief weinig schade veroorzaken in Belize, is het belangrijk om altijd op de hoogte te blijven van de actuele weersvoorspellingen. Houd er rekening mee dat de zee ook een krachtige factor is waarmee rekening moet worden gehouden. Als u van plan bent om reisactiviteiten te ondernemen, is het altijd een goed idee om u vooraf goed te informeren over de weersomstandigheden die u kunt verwachten.