Belize is een prachtige locatie met veel bezienswaardigheden om te zien. Of je nu kustlandschappen, historische ruïnes of het schitterende water van het Belize Barrier Reef wilt bezoeken, je vindt het allemaal in Belize. Hieronder volgen enkele van de meest populaire bezienswaardigheden in Belize.

• Belize Barrier Reef: het tweede grootste koraalrif ter wereld staat bekend om de uitgebreide genetwerkte soorten flora en fauna. Er zijn vele onderwaterwandelingen beschikbaar om het rif te verkennen.

• Altun Ha: de ruïne site van Altun Ha staat bekend om de stijlvolle architectuur uit de Maya-tijd. Er zijn veel voorwerpen te zien die afkomstig zijn van de Maya-beschaving, waaronder een gouden plaat.

• Caves Branch: Caves Branch is een geweldige plek om avontuurlijke activiteiten te ondernemen zoals bergbeklimmen, raften, touren langs de jungle en zwemmen in grotten.

• Xunantunich: de ruïne site van Xunantunich staat bekend om de prachtige structuren uit de Maya-tijd. Als je hier bent, maak dan ook een klim naar de top van El Castillo, een ruïne van een oude Maya-tempel.

• Lamanai: de Maya-ruïne site van Lamanai verspreidt een magisch gevoel. Vaar over het meer en waan je terug in de tijd door de oude tempels te verkennen die verspreid zijn over de hele site.

• Hol Chan Marine Reserve: Hol Chan Marine Reserve is een prachtig marien beschermingsgebied met het zicht op het tweede grootste koraalrif ter wereld. Er zijn duiken- en snorkellessen beschikbaar voor zowel professionals als beginners.

Belize heeft veel prachtige natuur en cultuurrijke bezienswaardigheden te bieden. De Marine Reserve is een van de meest unieke en spectaculaire bezienswaardigheden in Belize. Het tweede grootste koraalrif ter wereld biedt het uitzicht op een oneindig verscheidenheid aan tropische vissen en ander onderwaterleven. Vanuit deze locatie kunnen bezoekers duiken of snorkelen, onder begeleiding van professionele instructeurs die het rif beter kennen dan wie ook. Vanaf de Marine Reserve kun je ook kajakken, windsurfen en ook een lange tocht langs het strand maken voor een nog betere kans om de prachtige onderwaterwereld te zien.

Andere bezienswaardigheden die Belize te bieden heeft zijn de Actun Tunichil Muknal-grot, de Caracol-ruïnes en het Crooked Tree Wildlife Sanctuary. Actun Tunichil Muknal is een indrukwekkende, mysterieuze grot en een van de belangrijkste archeologische sites in Belize. De Caracol-ruïnes werden gebouwd door de Maya’s en staan ​​bekend om hun prachtige architectuur en kunst. Het Crooked Tree Wildlife Sanctuary is een groot bosgebied waar bezoekers de kans hebben om een ​​verscheidenheid aan wilde dieren te zien.

Belize heeft ook vele eet- en drinkgelegenheden, waaronder vele kleine standaardbars en restaurants die lokale gerechten serveren. Daarnaast bieden vele toeristenhotels en hostels accommodatie en recreatieve voorzieningen waar bezoekers terecht kunnen voor een comfortabele overnachting. Of je nu op zoek bent naar culturele bezienswaardigheden, wilde dieren of lokale Delizeanse smaken, Belize heeft het allemaal te bieden!

Belize biedt tal van bezienswaardigheden, waaronder:

• Caracol Mayan Ruin: Geniet hier van een prachtig uitzicht op het Maya-ruïnestelsel Caracol.

• Actun Tunichil Muknal (“ATM”): Deze cave tour is een van de meest ongelooflijke avonturen die je in Belize kunt beleven.

• Inland Blue Hole: Geniet van de ongelofelijke diepe, aquamarijnen wateren van deze onderwatergrot.

• Placencia Peninsula: geniet van een dag of twee aan het strand van deze rustige omgeving.

• Cockscomb Basin: Deze wildreservaat aan de rand van Belize is een paradijs voor dierenliefhebbers!

Op bezoekers met comfortabele overnachtingen staan vele hotels in Belize klaar. Je vindt er uitstekende accommodaties in alle prijsklassen, van 3-sterrenhotels tot luxe resorts. Er zijn ook speciale eco-resorts beschikbaar, waar je de echte natuurschoon van Belize in de meest comfortabele omgeving kunt ervaren. Of je nu bergbeklimmen, duiken of een rustige vakantie wilt beleven, er is voor ieder wat wils in Belize. Boek nu een vakantie naar Belize en ervaar de wereldwijd erkende schoonheid van dit prachtige land.